09 november 2009

Trappgrind

Alltså. Finns det någon snygg lösning för en trappgrind i en bred trappa?

Vår trappa är 140 cm bred och vi vill gärna ha en lösning där grinden går från sida till sida. Inte med några "extraväggar" på sidorna alltså.

Det ska se snyggt ut. Så snyggt det kan bli med en trappgrind alltså.

5 kommentarer:

ele sa...

Våran grind fanns att köpa i flera bredder. Minns dock inte hur breda. Det är babyproffsens vi köpte. Snygg vet jag inte om den är :) En helt vanlig klassisk trägrind.

Erik sa...

Rättar min fru... den vi har finns upp till 120cm men det finns tydligen en snarlik som går upp till 150. Om ni tycker den är snygg ör ju en annan femma.. http://www.babyproffsen.se/katalog_2009/index.html sid 52, troll fällgrind

Thepas sa...

Ele och Erik: Tack för tipsen! Vad kostade eran grind?

ele sa...

Kan rätta mig själv också, det är Carena våran heter :) Minns inte vad den kostade för vi köpte den i typ våras eller vintras (var bäbisen ens född...?)

Toastmasterkillen sa...

HeJ!
Vi har precis satt upp en grind på övervåningen och vi köpte våra på Babyland, en Flexfit vit metall (http://www.toastmasterkillen.se/nu-har-overvaningen-antligen-fatt-en-grind-vid-trappan). Den går dock bara upp till 109 cm i "standard" men jag undrar jag om det inte går att köpa någon förlängning någonstans. Har för mig att jag sett det men kan inte komma ihåg vart just nu, typiskt!

Vår svänger upp också så det kanske inte är vad du letar efter men jag tycker ändå att det blev ganska snyggt och den "märks inte" när den är öppen då den står i linje med trappräcket. Men det är ju för att det ser ut exakt så hos oss, du har troligen inte samma förutsättningar.

Min tjej hittade en modell som du liksom drar upp som i en snurra, det skulle tydligen släppas en ny modell av den efter sommaren. Hon hittade den på Babyproffsen, fast ja priset är ju därefter. Den var apdyr om jag kommer ihåg det rätt.

Lycka till i alla fall och hoppas du hittar något som du gillar och passar.

MVH
Erik (Toastmasterkillen)