29 september 2009

Sex månader!

Idag fyller Theodore Graham Sharp sex månader! Hurra hurra hurra! Vi ska fira med fika tillsammans med lilla Alma och hennes mamma Sofia på det lokala kondiset. Det passar ju alldeles utmärkt eftersom vi firade enmånadersdagen med bakelser från samma konditori.

Det passar även utmärkt med en liten uppdatering.

Thedore ses oftast med ett pekfinger alternativt en tumme i mungipan.

Lilla stora mannen äter numera mat som en riktig karl. Om riktiga karlar gapar och skriker när skeden är för långsam det vill säga. Favoriten är helt klart gröt med biff Stroganoff på andra plats. Frukt är också gott. Schemat ser ut som följer: Mellan 05.00 och 07.00 ammas han (för mamma orkar inte gå upp så tidigt). 08.00 äter han en portion gröt, sedan ammas han ibland om det var några timmar sedan sist. Klockan 12.00 får han en liten burk mat och en halv stor burk frukt, sedan ammas han. Klockan 16.00 ammas han igen. 18.00 får han en flaska välling och innan han nattas, runt 19.00 ammas han igen.

Nätterna är fortfarande lite trassliga. Dagsömnen fungerar bra och han sover ofta åtminstone en timme i taget, men på nätterna kan han vakna var tionde minut... säkert tjugo gånger per natt. Ibland får han också för sig att vara vaken mellan 03 och 05. Som inatt.

Inga tänder ännu. Och så var det med det.

Pojken sitter väldigt bra nu. Inte så jättebra utan stöd, men om man håller honom i låren sitter han bra. Stadigheten finns men balansen är sådär. Han sitter exempelvis väldigt bra när han håller i sina egna fötter.

Konsonanterna behärskas numera nästintill perfekt, v och f och d och th och några påhittade. Nu tränas vokaler av hjärtans lust och vi kommenderas med uppmanande Ah! Ah! Ah!

Duktighetsmästarn vänder sig obehindrat från rygg till mage och en gång har han vänt sig från mage till rygg.

Längd och vikt får jag rapportera på torsdag för då är det dags för sexmånaderskontroll. Bild får jag också återkomma med för nu sover barnet.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Grattis grattis Theodore!!!

Inga tänder här heller. Hoppas de väntar lite till jag.. Även här har vi BVC på torsdag. Ska bli lite spännande!

Knit-Marie sa...

Grattis!