27 april 2009

En ny fas

Jahapp, då var bebisbubblan spräckt, åtminstone första lagret. Pappan började jobba igår natt.

Självklart var Theodore överstimulerad av allt stoj och stök det innebär att ha en femårig storebror på besök och sov iiiiingenting mellan 22 och 06. Pappas arbetstid på pricken. Han var inte nöjd heller utan ville verkligen sova men kom inte till ro. Dessutom hade han magknip. Det var alltså idel gnäll och småskrik. Som tur var lyckades jag vyssa och trösta så att det inte blev några riktiga skrik. Flera gånger ville jag ändå bara grina av trötthet eftersom jag redan var slut efter en helg med Edward och svärmor på besök. Dessutom hade jag inte sovit mycket alls natten innan, men det var bara att bita ihop... det går ju inte att bryta samman första natten.

Jag vet att jag borde ha tagit allas råd och sovit på dagen istället, men pojken somnade inte ordentligt på förmiddagen och vid två vaknade pappan och vi åkte och handlade på ICA MAXI. När vi kom hem var det dags för amning och sen var pojken vaken till kvällen... som är nu. Nej, jag har inte sovit. Nu sitter jag bara och väntar på att pojken ska vakna och vilja äta. Det borde hända när som helst och då är det ju ingen idé att somna. Jag får helt enkelt hoppas på en lugnare natt. Snälla.

Hur det än blir tänker jag lära mig en sak av gårnattens misstag - jag tänker inte ligga i sängen och försöka natta i åtta timmar. Man blir vansinnig av att ligga så länge vaken i sängen och vara koma-trött. Nu sitter jag i vardagsrummet och tänker mata här. Sedan får vi se var jag tar vägen beroende på hur pojken gör. Har han en vakenhetsperiod stannar vi här och kollar på natt-tv. Somnar han ordentligt går vi ned till sovrummet.'

Ja just det... och så har pojken blivit fyra veckor. Stora killen! På onsdag fyller han en månad.

1 kommentar:

Tvärslå sa...

Om jag minns rätt är det en tillväxtperiod när barna är runt 1 månad, då de vill äta extra mycket och vill minnas att det liksom kunde bli en "upponer" period med maten och deras lilla mage då.
Ta det bara lugnt och försök småsova när grabben sover det hjälper iaf lite, det blir bättre.
Lev väl