07 april 2009


En bebis på nio dagar är oftast mer sovande än vaken, och vakenperioderna är inte så långa. I alla fall inte lilla Theos. Men då och då öppnar han sina små blå ögon och tittar på oss så vi blir alldeles varma i våra föräldrahjärtan. Här ser han lite skeptisk ut med en arg-rynka mellan ögonbrynen. Det är mycket nytt att lära sig när man nästan inget kan.

Det går så fort nu! Det är gigantisk skillnad på lillkillen nu jämfört med hur det var för några dagar sedan. Han är mer "med" nu och under vakentiden är han mer närvarande. När vi myser tar han tag i våra händer och håller dem hårt mot sitt lilla ansikte. Då dör vi nästan av kärlek. Även om det inte går att skönja några mönster i ett så här litet barns sovtider så är vi mycket nöjda om det fortsätter som det gör nu. Han äter ungefär var 3-4 timma och mellan målen sover han mest. På nätterna sover han ett lite längre pass så vi får ändå ganska många timmars sammanhängande sömn mellan matningarna. Han är en duktig sötnos.

Igår hade vi storfrämmat när ett par vänner kom på besök. Theo fick så mycket presenter och uppmärksamhet att han helt glömde bort att sova och bjöd därför på skrik-kalas innan han äntligen åt och somnade. En av presenterna var en badbalja med ställning och vi gissar att den blir en storfavorit.

Idag ska vi bara mysa här hemma. Det har varit så mycket flängande till sjukhus och provtagningar hit och dit så vi ska bara ta det lugnt idag. Proverna vi tog igår var i alla fall normala så nu behöver vi inte oroa oss mer över gulsoten.

4 kommentarer:

Jenka sa...

Haha, så gullig! Han ser helt nyvaken ut! Typ "wut, ska man inte få vara ifred här nu eller? gå din väg!" ;D

Linda linxter sa...

Mhå, han är så gullig!!!! <3

Dödergök sa...

Vad fin han är! Det är helt overkligt att bäbisar är så fina egentligen.

Anette sa...

Vilken cool bild! Lite attityd liksom...