13 mars 2009

Jag älskar Försäkringskassan!

Tjoho! Idag ringde Försäkringskassan och meddelade att de tänker sätta in pengar på mitt konto. Jag har ju varit sjukskriven 25 % men räknat med att aldrig få se de pengarna. FK brukar nämligen vara mycket snåla med att ersätta preggos, särskilt i slutet och särskilt om det gäller generella saker som trötthet och foglossning. Men så har jag haft sån tur med handläggare eller ad det kan vara så att jag får pengar som jag inte räknat med. Ni ska tro att de kommer väl till pass för den här månaden var väldigt tight. Studiemedels-tight typ. Eller lite värre. Det var mycket med barnvagnar och nappflaskor och bröstpumpar. Utbetalningen görs på tisdag, ingen jättesumma men vi är räddade!

Kom dessutom ihåg att jag utan större problem fick ersättning för min 100 % och 50 % sjukskrivning i höstas.

Nu ska jag bara ringa och se till att någon tar tag i min föräldrapenningsanmälan. Den gjordes 1 februari men har inte handlagts ännu men shit the same. Jag älskar Försäkringskassan!

------------------------

Och sedär, efter att jag ring FK så har min föräldrapenningsanmälan visst anmälts och utbetalningen för 3,5 dagar kommer den 26 mars. Så bra, så bra.

3 kommentarer:

Knit-Marie sa...

Grattis! Passa på att ta en lott...du verkar ha tur!

Tvärslå sa...

Ja det där vill jag kalla tur.
Grattis.

Anette sa...

Ja, du har verkligen tur, en kompis till mig är inte lika glad åt dom. Hon kallar dom "Förskingringskassan", fniss...