24 oktober 2007

Herrsockar

Är det någon som har ett bra grundmönster för att sticka herrsockar? Det var jättelängesen jag stickade såna och jag minns inte riktigt hur breda och långa (på ett ungefär) de bör vara. Jag har ju en älskling att mäta på men vi ses ju bara på helgerna vilket begränsar mättillfällena en aning. Jag är både intresserad av mönster som stickas med lite tunnare garn som Drops Alpaca och lite tjockare garn.

Någon som vet något?

4 kommentarer:

Åsa sa...

kolla in den här. Inte så krånglig och trevligt mönster.
www.knitty.com/ISSUEwinter05/PATthuja.html sedan finns det många länkar på fina mönster från stickameras hemsida. Lycka till

Åsa sa...

Skrev lite fel.
www.knitty.com/ISSUEwinter05/PATTthuja.html

Monica Hansen sa...

Jag har några sockmönster hos mig för både tunnt och tjockt garn men annars är väl Garnstudio ett bra ställe att hitta sockar på?

Ett tips är att låta KG ställa foten på ett papper och rita runt med penna, sedan scanna in och maila avtrycket till dig som får måtten för bredd och längd på foten?

Dödergök sa...

Min man har så smala fötter att jag bara behöver förlänga dammönster så jag har aldrig riktigt tänkt på det där med rena herrmönster, men jag håller med föregående talare om att det finns bra länkar på stickamera.