30 september 2007

Med risk för att vara tjatig: Myshelg

Men ärligt talat, är det inte det hösten är till för? Att mysa och ligga i soffan under täcket med ett glas rödvin efter en god middag? Frågar du mig vet du svaret.

Det har spöregnat och stormat i mitt (vårt) Kortedala och trots att det varit kallt även inomhus (jäkla Stena Fastigheter) har det varit varmt varmt varmt i mitt hjärta. Jag älskar de helgerna vi har Edward och när han åkt hem känns det alltid tomt och jag tänker alltid att "nästa heg kommer att bli tråkig utan honom". Om han inte varit extra bråkig det vill säga... men det var längesen nu (ta i trä). Och sen kommer våra ensamma helger och varje gång förvånas jag över hur romantiska de blir! Vi gör oftast ingenting grandiöst men maken till vardagsromantik har jag aldrig sett maken till.

I fredags överraskade jag mannen med att gå lite tidigare och möta honom vid tågstationen, vi gick till Hemköp och handlade mat till middagen (getost- och lufttorkad skinkfylld kalvschnitzel med klyftpotatis gjord på delikatesspotatis). Mannen hade köpt med sig ett par flaskor vin och en flaska Bacardi... vad heter den? Den med vattenmelon? Den godaste. Hur som helst. Vi åkte hem och lagade mat och tände ljus och åt och drack vin och lyssnade på Band of Horses kommande skiva (Rekommenderar! Jag älskar ju det här bandet och jag tror att album nummer två kommer att växa sig lika stort och underbart som album nummer ett). Det var alldeles underbart. Sedan såg vi en live-inspelning med Anthony and the Johnsons på SVT. Det var så stämningsfullt och vackert (särskilt efter två glas rödvin) att jag var tvungen att smågråta lite.

På lördagen gick vi upp runt 06.00 för att se Formel 1-kvalet (ja, man får ge och ta, han står ut med min musik och jag står ut med Formel 1. Det är faktiskt ganska underhållande när man sätter sig in ordentligt). Sen sov vi. Sen åkte vi in till stan och köpte födelsedagspresent till min far och två datorspel till Edward (det var rea och vi gillar inlärningsspel). Först förirrade vi oss ut mot Mölndal i jakt på en speciell cykelaffär som var stängd (så nej pappa, du får ingenting cykelrelaterat). Vi åt underbart god middag på S.P.I.C.E innan vi åkte hem och satte oss i soffan under täcket igen. Där har vi tillbringat stora delar av helgen.

Imorse gick vi upp 06.00 igen och såg det faktiska Formel 1-loppet. Det var superspännande med regnigt väder och många avåkningar men inga allvarliga olyckor. Vår kille vann. Sedan sov vi igen. Sedan in till stan för att leta duschdraperi innan mannen lämnades av på tågstationen (tidigare än vanligt :( ). Jag köpte senaste numret av Simply knitting för att jag blev kär i de små Noas Ark-djuren. Jag kommer inte sticka båten men är mycket sugen på de små djuren. Jag försökte hitta en bild eller länk eller så men jag hittade absolut ingenting. Ni får tro mig när jag säger att det är söta.

Allt för nu. Jag ska sticka på något jag har haft liggande alldeles för länge...

3 kommentarer:

Aviga Ellen sa...

Det verkar som om din man och min man håller på samma F1-stjärna! Och jag är inte heller så intresserad, men står ut med det hela.
Sen tänkte jag säga massa saker till, men kommer säkert glömma hälften.
Supersnygga snöstjärnesockor! Jag älskar spets! Måste också sticka. Någon gång när jag är klar med alla femtioelva saker jag håller på med och planerar... Fast just nu orkar jag inte med sånt som innebär räkna. Och tänka.
Kakkalaset såg finfint ut! Kakkalas är finfina grejer! Vi hade det när vi gifte oss minsann. Sju sorters kakor enligt alla konstens regler. Och grattis till förlovningen får man väl säga också!
Sen måste jag säga att det låter mysigt med myshelger. Jag tror att det är viktiga grejer! Vi har alldeles för sällan tid med sånt. :-( Men jag planerar något mys till veckan då vi är halvt barnfria. Det är lite hemligt än så länge så säg inget till nån bara! ;-)
Trevligt slut på helgen!

Anette sa...

Första gången jag såg Anthony på TV undrade jag vad 17 det var för nåt. Man eller kvinna...?(nu vet jag ju att det är en transvestit)och en mycket speciell musik... Fastnade vid rutan och kollade och lyssnade men visste inte riktigt om jag gillade det elelr inte...tyvärr missade jag konserten på SVT, zappade dit precis när sista sången avslutades. Synd...
Jag var på Caroline af Ugglas igår förresten, hon gjorde en konsert med Janis Joplin-låtar på svenska. Skitbra!

Monica H sa...

Små djur låter kul!