28 mars 2007

Vad heter tacky på engelska?

Jag har haft en alldeles underbar helg. Det är det viktigaste jag vill meddela. Jag träffade Grahams familj och son. Och nu längtar jag efter dem.

Annars är det samma gamla vanliga: Jobb, stickning, telefonprat med karln och ingen träning.


En lustighet hände på spårvagnen igår. Eller det var mest lustigt för mig antar jag. Jag pratade som vanligt med Graham och vi började med att diskutera kvinnofolkhögskolan. En fånig diskussion om vad för nyttiga sysslor man skulle kunna lära sig där. Som matlagning och barnpassning och andra kvinnosysslor en bra husmor ska bemästra till fullo. Samtalet fortgick och jag påpekade att jag är en riktigt usel husmor och inte alls kommer bli en bra hustru. Graham höll inte alls med och kläckte ur sig: "Du är bäst. Du får mig att känna mig bra". Tjoho. Jag är en så dålig husmor att jag får en 27-årig ungkarl att känna sig som en bra husmor. Han hävdar fortfarande att det inte var så han menade men det spelar ingen roll. Det var roligt.

Jag var förresten rolig(/hjärndöd) idag på spåris. Jenny snackade om olika ord som man kan säga fel på på engelska... missuppfattningar och sånt. Sen pratade vi om det typiska svenska påskägg Jenny la under pojkvännens kudde. Ett sånt där tacky med tuppar och kycklingar. Det var då jag kom på det. Vad sjutton heter tacky på engelska? Jag hann till och med fråga rakt ut innan jag insåg min egen idioti.

Här kommer lite bilder åt er


Färdigstickad rosa fingervante med mönster. Stickad i babygarnet Piggelen.
Här har vi en pysselväska som jag så fint dekorerat. Den innehåller allt jag och lilla E kan behöva för att sysselsätta oss i veckor om vi vill. Allt från glitterlim och paljetter till vattenfärg och modellera.

1 kommentar:

Monica H sa...

Härliga fingervantar och underbar rosa:))